Bu rehber bana nasıl yardımcı olacak?

Flyler: Ne yapmak istediğini seç ve en uygun yere uç!
Gezirehber.in internet rehberleri serisinin bir parçası olan Prag Gezi Rehberine hoşgeldiniz. 


Amaç, birçok web sitesi arasında boğulmadan, hızlı ve sonuca yönelik olarak basit bir Prag Turu hazırlamak..

Rehberde, Prag'da gezilecek yerler ve yapılabilecek şeyler dışında ulaşım, harita ve yeme-içme tavsiyeleri de bulunuyor.

Ayrıca sol taraftaki Hızlı Erişim ve Yardımcı Siteler kısmından ulaşabileceğiniz bilgiler de gezinizin verimli ve keyifli geçmesini sağlayacaktır. Her zamanki gibi yorumları okuyup, yorum bırakmayı ihmal etmeyin.

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Çok faydalı oldu teşekkür ederim.Roma rehberinizi de bir sonraki planımda kullanacağım:)
Elif

Ongun dedi ki...

Teşekkürler Elif Hanım..İyi tatiller!

Adsız dedi ki...

Çok pratik bir rehber olmuş..Prag'ı düşününce gerçekten bu kadar kısa öz ve nerdeyse eksiksiz anlatmışsınız. Tebrikler.
Samet

Ongun dedi ki...

Çok teşekkürler Samet Bey...Eksik gördüğünüz noktaları yorumlarınızla tamamlamanızı umarım..Selamlar,

Adsız dedi ki...

Siz kışın gittiniz herhalde...Biz de bu 23Nisan tatilinde gitmeyi düşünüyoruz. Tavsiye eder misiniz? Rehber gerçekten çok güzel olmuş. Teşekkürler.

Ongun dedi ki...

Merhaba,
Kesinlikle tavsiye ederim. Yazın oldukça kalabalık olduğundan büyük meydanlarda bile rahat dolaşılmıyor. 23 Nisan tatili hem hava açısından, hem de turist sayısı açısından çok uygun.İyi tatiller!

Cuneyt&Eda dedi ki...

Pragdan daha yeni döndük ve bu rehberle gezdik.Birkaç ufak tefek şey dışında nerdeyse Pragdaki her türlü önemli noktayı kapsamışsınız. Çok teşekkürler..

Ongun dedi ki...

Rica ederim, çok memnun oldum..

C. Çağın Elgün dedi ki...

Harika bir rehber olmuş. Harcadığınız emek ve zaman için teşekkürler.

29Ekim tatilinde bir arkadaşımla Prag'ta olmayı planlıyoruz. Hava durumu, giyilmesi gereken kıyafet kalınlığı hakkında bir tavsiyeniz var mıdır yılın bu zamanı için?

Ongun dedi ki...

Merhabalar..Sizin yorumlarınızdan sonra sağ kolona Prag hava durumunu da ekledim. Görünüşe bakılırsa gideceğiniz dönemde sabah 10 gece 0 derece arasında ama kuru bir sıcaklık var. Ona göre giyinebilirsiniz. Çok teşekkürler, iyi tatiller.

Bu arada bugün yayına giren yeni ücretsiz rehberim Amsterdam için: http://amsterdamrehberi.blogspot.com

Adsız dedi ki...

merhaba.. Su an roma fiumiclnodayım praga dogru hızlı bir yolculuk planladım kül bulutuna ragman ve praga dair bir rehber aradım ingilizce tabii ki yok.. Sizin rehber faydalı olacak sannırım.. Donuste yazarım:) kül bulutu izin verirse:)

Ongun dedi ki...

İyi Tatiller! Umarım işe yaramıştır. Roma için de roma.gezirehber.in rehberime baksaydınız keşke:)Selamlar,
Ongun Tan
prag.gezirehber.in Editörü

pınar dedi ki...

Merhaba,

19 mayısta Prag'a gideceğim. Kutna Hora'ya nasıl gidebilirim? Tu ile gidersem 55 euro istiyorlar.

pragi gezen dedi ki...

gayet iyi bir rehber pragi gezmemde yardimci oldu

Adsız dedi ki...

aysonu 5 gün pragda olacağım. bir tur rehberine ihtiyacımız var yardımcı olursanız sevinirim.
hkn_ysl@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Yazınız gezim sırasında oldukça faydalı oldu. Aslına bakarsanız Prag şehrini gezmek için çok fazla araç yada taksi kullanmaya gerek yok. Yürümeyi sevenler için şehri yürüyerek dolaşmak daha keyifli. Her sokağını her sokaktaki tarihi eser niteliği taşıyan binaları, binaların dışındaki figürleri görme şansınız artıyor. Gidenlerin eski şehir merkezine yada Charles köprüsüne yakın bölgeden otel ayarlamarı çok büyük avantaj olur. Ayrıca Prag üzerinden farklı ülke ve şehirlere gidilecekse Ulusal Müzenin karşısındaki Wilsonova caddesi üzerinde bulunan Ana Tren İstasyonu' nda çok farklı firmalar aracılığıyla ekonomik ve kaliteli otobüs biletleri bulmak mümkün. Regio Jet (Student Agency)firması oldukça ekonomik fiyata bilet ayarlayabiliyor. Mesela Prag' dan Almanya'ya yolculuk yapacaksanız bu firma Deutche Bahn firmasına ait otobüslerin arka kısımlarından 8 koltuk ayarlamış ve hergün 5 sefer olmak üzere Nurnberg ve Münih' e gidiş dönüş seferler düzenliyor. Bahn'dan 50 Euroya Alacağınız Bileti 20 500 CZK ya yani yaklaşık 45 TL ye alabiliyorsunuz. Havalimanından otellere gidecekseniz kesinlikle taksi kullanmayın AAA taksiyi çok methediyorlar ama şöförler size resmen hayvan muamelesi uyguluyor. Havalimanından çıkmadan yaklaşık 1000 CZK alın. 40 Euro gibi bir rakama denk geliyor. Para bozdururken daha önceden de buradan bozdurdum deyip pazarlık yapabilirsiniz. Gideceğiniz otelin transfer servislerini kullanın yada gitmeden önce Czech Transport firması üzerinden 60 Koruna Yani 5 TL karşılığı bilet alabilirsiniz. Eğer otobüsle giderim diyorsanız Ana Tren İstasyonu (Hlavni Nadrazi)ye kadar yada Prag Kalesi yakınına kadar giden 2 Hat otobüs var. Otobüs durağından 60 yada 90 Korunalık biletlerle oraya ulaşabilirsiniz. Eğer ana tren istasyonuna giderseniz oradan her yere yürüyerek bile gidersiniz. Bide yemek yiyeceğiniz yerleri iyi seçin domuz eti yemek zorunda kalabilirsiniz. Bir diğer konu aldığınız vize süresince istediğiniz Schengen ülkesine defalarca girip çıkabilirsiniz. Ordan girip Almanya da dahil tüm ülkelerden çıkış yapabilirsiniz. Herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Sadece özgüvenininizi her zaman heryerde cesurca gösteriniz.

Adsız dedi ki...

Ben de gitmek istiyorum tavsiye edilirmi