Genel Bilgiler

Prag Haritası
Prag(Praha)'da bizdeki semt mantığı yok. Onun yerine şehir karelere bölünmüş. En merkezi nokta Prag 1 ile başlayıp 20li bölgelere kadar devam ediyor. Bu sebepten ayırdığınız otelin adresinde "Praha 1" gibi bir ifade varsa bilin ki merkezi bir yerdesiniz(Eski şehrin oluğu bölge). Hatta Praha 4'e kadar içiniz rahat olsun. Hala her yeri yürüyerek bile gezebilecek bir bölgedesiniz demektir. Yandaki haritaya tıklayarak büyük versiyonuna bakabilirsiniz.


Eski şehir de birinci bölgede olduğu için, genelde görecek olduğunuz bölgeler Prag-1 çevresinde olacaktır. Konaklama için merkeze yakın yerleri tercih edebileceğiniz gibi 24 saat tramvay çalışan hatlaın üzerinden de bir nokta seçebilirsiniz. Ancak yine de merkezde(Praha 1 - 4) olmak "iyidir". Metro haritası için sağdaki menüden Ulaşım bölümüne bakabilirsiniz.




Yeme - İçme
Prag mutfağının en belirgin yemekleri et, özellikle av etleri -krotz(tavşan) ve ördek- üzerine kurulu. Genelde az pişmiş büyük parça etten oluşan yemekler, domuz ve dana biftekler de oldukça başarılı. Tabi damak tadınıza göre bunu sevmezseniz şehirde bulunan pizzaria'larda güzel italyan usulü ince hamur pizza ve ev şarabının tadını çıkarabilirsiniz. Tabi ki Prag'da iken biraların tadına bakmanızı tavsiye ederim. Oldukça güzel biraları olan bu şehirde özellikle siyah birayı adeta kola içer gibi rahat içeceksiniz. Şerefe!
Ayrıca Becherovka adındaki Karlovy Vary kökenli "milli içkileri" bitkisel aromalı bir likör. Her yerde kolayca bulabilirsiniz.


Gece Hayatı
(Mekan adresleri için sağ menüden Yardımcı Siteler linkine bakın)
Prag'da gece yapacak birçok şey var. Mesela,
* Birçok geleneksel pubda farklı biraların tadına bakabilirsiniz.
* Caz seviyorsanız, şehirdeki çok kaliteli caz klüplerinde caz dinleyebilirsiniz.
* Turistik birçok klüpte İstanbul Gece Hayatı'na benzer geceler yaşabilirsiniz.
* Bir klasik müzik konserine giderek günün yorgunluğunu dev bir kilise ya da konser salonu içinde bir müzik ziyafeti ile giderebilirsiniz.
* Seviyorsanız, çok az miktarlarla bile, köşe başlarında göreceğiniz casinolarda biranızı içerken kumar oynayabilirsiniz. (+18)
* Bekar beyler Avrupa'daki en iyi strip klüplerin olduğu bu şehirdeki klüplere gidebilirler.(+18) (bkz.Sağdaki menü)
* Hava serin ise, Eski Şehir Meydanı'ndaki seyyar şarapçılardan güzel bir sıcak şarap alıp meydanda oturup şarabınızı içebilirsiniz.


Karlovy Vary
Prag'a çok yakın olan bu şirin şehre ben gitmedim ancak çok güzel olduğunu duydum. Tur şirketlerinin düzenlediği Karlovy Vary Turlarına katılabileceğiniz gibi, kendiniz de bir otobüs ya da tren ile giderek çok daha ucuza getirebilirsiniz. Özellikle cam zanaatinin gelişmiş olduğu bu şehirden hediyelik eşyalarınızı tamamlayabilir, maket görünümlü sokaklarda turlayarak bir gününüzü de buraya adayabilirsiniz. Detaylar için, iyi bir gezgin olan İmge'nin aşağıdaki yorumunu mutlaka okuyun.


Rehbere sol taraftaki menüden "1 günde Prag Turu" başlıklı yazıdan devam edebilirsiniz.

17 yorum:

Imge dedi ki...

Onguncum hayırlı olsun yeni rehber..:) Karlovy Vary konusunda sana resim desteği verebilirim istersen.. Ayrıca tur şirketleri 50 EUR gibi bir fiyata götürüyor, ama otobüs terminalinden kişi başı 10 EUR'ya gidiş-dönüş bileti alınabiliyordu iki sene önce.. Çok başarılı bir yer. Ayrıca gidenler kristal alışverişlerini Prag şehir merkezi yerine buradan yapmalılar. Neredeyse yarı yarıya ucuz rakamlar. (Kukla fiyatları fark etmiyor ama!) Bunu da tavsiye olarak sitene ekleyebilirsin hani..:)

Öptüm..

Adsız dedi ki...

bir ek de benden olsun. Otobus terminaline ulasmak icin haritada aranacak nokta Florenc. Metro-C (kirmizi hat) ile rahatca ulasilabilir. Florenc'in son harfi, "c", bize en yakin "ts" sesi ile okunabilir. aksi halde adres sordugunuz kisi garip garip yuzunuze bakacaktir. herkese iyi tatiller.

Adsız dedi ki...

Bilgiler için çok teşekkürler..

Ongun

MARTI dedi ki...

Prag gerçekten de minicik bir şehir. Bütün yazılan yerleri bir kaç günde gezmek mümkün oldu.

Ongun dedi ki...

Rehberin işe yaradığına sevindim. Yorumunuz için teşekkürler

Okan UZUN dedi ki...

Selam

Prag'a gidip gelmek yerine
Prag Budapeşte Viyana üçünü bir arada çıkarmak (Bir Hafta) nasıl olur?

Neden tek Prag ??

Okan UZUN
okauzun@hotmail.com

Okan UZUN dedi ki...

Konaklama Bilgileri nedir ?

Teşekkürler

Okan UZUN
okauzun@hotmail.com

agunay dedi ki...

okancım paran ve zamanın varsa prag budapeşte viyana hatta varşova bile yaparsın:)

Unknown dedi ki...

sizin roms rehberinizden istifa ederek romada kendi evimde gibi gezmiştim. şimdide prag turunu görünce çok sevindim. şimdide pragta rahatça gezebileceğim. yalnız bu sefer bir eksik gördüm. konaklama eksik olmuş. tavsiye edeceğiniz oteller ve fiyatları hakkında da bilgi verirseniz eksiksi olur. şimdiden çok teşekkürler yalçın akdeniz

Ongun dedi ki...

Yalçın Bey Merhabalar,
Sanırım yanıt vermekte biraz geç kaldım ama ben de tatildeydim. Prag'da merkezi olsun istiyorsaniz Prag 1-3 bolgelerinde kalmalisiniz. Otel adreslerinin sonunda Praha 1, Praha 2 gibi hangi bolgede olduklarını göreceksiniz. Ben I.P.Pavlova duragi yakinlarindaki Hotel Tivoli'de kalmistim. Nispeten merkezi ve iyi bir butceye uygun otellerdendi. Umarim yardimci olur. Selamlar, Ongun

riddle dedi ki...

Şu an Pragdayım Praha 1 bölgesinde 3 yıldızlı bi otelde 7 gün için 180 euro(kahvaltı Dahil, pazarlık şart) normal yazan fiyat gecelik 55 euro. Hotel Koruna

Adsız dedi ki...

İş için praga gideceğim 15 gün...Çok ksıtılı zamanım olacak belki gün içinde 2 en fazla 3 saat her günde olmaya bilir... yani 15 gün içinde toplam bir gün bile zamanım olamaya bilir...Bu durumda zamanımı en iyi nasıl değerlendirebilirim? Yemek sorunu olan biri olarak nelere dikkat etmeliyim?

teşekkürler

Adsız dedi ki...

florenc'ten çevre illere otobüs her zaman bulabilirmiyiz.

OKAN UZUN dedi ki...

Prag – Viyana- Budapeşte Tur Özeti

28 Nisan 2012 C.tesi günü Ankara’da aracımızı Park& Fly’a park edip Anadolu
Jet’in TK 7350 sefer sayılı uçağı ile saat 10:00’da Viyana’ya hareket ettik.

Viyana havaalanına saat 11:30’da iner inmez daha önce rezervasyonunu yapmış
olduğum aracımı Europcar’dan alıp Kutna Hora’ya oradan da Prag’a
gittik.Otelimize yerleştik otelden bilet temin edip hemen 10 dk içinde Prag’a
Charles köprüsün olduğu yere gidip Prag gezimize başladık.

Prag’ta bilinen anlatılan her yeri gecesi gündüzü ile gezdik dolaştık. Döviz alım satım işlemi için ATM kullanımını tercih ettim.

P.tesi sabah Viyana'dan hareket edip ilk önce Schönbrunn sarayına gidip bahçesini gezip
sonra Etap Wien Messe otele gidip eşyalarımızı bırakıp aracımızı park edip Viyana
merkeze Stephansplatz’a indik. Hava oldukça sıcaktı 33 °C hemen meşhur Figlmüller’e
gittik schnitzel yedikten sonra Karntner Sokağından Opera binasına çıkıp tüm
görülebilecek yerleri gezdik dolaştık Rathaus’dan içeri girip sokak sokak
dolaşarak dondurmamızı yedik gece geç saatlere kadar Viyana havasını teneffüs
ettik ve otele döndük .

Salı günü Sabah erkenden Viyana'dan saat 07:00’de Budapeşte'ye Szendre’ye
gittik. Bu şirin kasabada fazla takılmadık şöyle bir dolaşıp dondurmamızı yedikten
sonra Gül Baba türbesine oradan Kale tepesine gittik.Uzun bir süre burada kaldık.
Kale tepesi ve içindekiler çok hoşumuza gitti. Sonra Peşte tarafına Kahramanlar
meydanına geçip Vaci Utca’ya kadar gezdik havanın kararmasını bekledik ve
zincirli köprüden geçip Matthiyas kilisesine Balıkçılar burcuna bir daha gittik.
Gece hali ile Parlemento binası en iyi buradan görülebilir kanaatindeyim uzun
uzun etrafı seyrettikten sonra Gellert Tepesi’ne gidip etrafı bir kez de oradan
seyredip Viyana’ya döndük. Aracı kale bölgesinde dışarıda bıraktık diğer yerlerde
hep boş bir yer bulup park etme imkânımız oldu. 1 Mayıs tatil günü olması nedeniylede hiç park parası ödemedik.

Ertesi gün Viyana'da geri kalan yerleri de gezip Perşembe günü aracı havaalanına
teslim edip 12:40 Uçağı ile TR döndük. Biniş kartlarımızı aldık içeri geçtik yağmur
başladı şansın bu kadarı olur. Gezimiz boyunca hava güzel ve sıcaktı!

OKAN UZUN

Ongun dedi ki...

Okan Bey yorumunuz icin cok tesekkurler. Tatilinizin iyi gectigine sevindim. Selamlar,
Ongun Tan
Gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

elif dedi ki...

Merhabalar herkese,

Esim ile birlikte 15-18 haziran tarihleri arasında prag ta olacagız ve orayı daha onceden gormus arkadasların bizi yonlendirmesi gercekten cok onemli bizim icin. Cunku biz 15 haziran 20:00 da varıcaz prag'a ve 18 haziran 18:00 ta ayrılacagız. Bu sure zarfında prag merkezindeki onemli yerlerin hepsini gormek istiyoruz ve ayrıca karlovy vary, terezin kampı ve kutna hora gibi sehrin dısındaki 3 yeri de gormek istiyoruz mutlaka. Biz soyle bi plan yaptık esim ile. Bir tam gun prag icini gezmek, diger tam gunde yarım gun karlovy vary ve yarım gunde kutna hora'yı gormek, ve son gunde aksam 4 e kadar terezin kampına gidip gelmek... Sizce bu planımızın uygulanabilirligi var mıdır. Ya da siz hepsini gezecek sekilde nasıl bi program yapabilirsiniz bizim icin. Prag dısındaki 3 yer icin bi taksi ile anlassak acaba hepsini bu sekilde yetistirmemiz mumkun olur mu? Yorumlarınızı ve bizi yonlendirmenizi merakla bekliyorum. Simdiden tesekkur ederim...

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar,prag turundan yeni geldim. Internete yorum yapan biri değilim ama prag içi yapacağım. Gitmenize gerek olmayan bir şehir. Tamam şehrin mimarisi güzel ama herkes sahtekar olmuş şehirde. Para üstünü eksik veriyorlar, muhakkak sayın. Döviz büroları çok sahtekar, vergi mergi derken paranızın dörtte biri vergiye gidiyor dikkat edin. İnsanlar, esnaf çok kaba. Bu dediklerim McDonald'sta bile oluyor. O yüzden hep uyanık olun. Meydandaki klüp tanıtımı yapan siyah çocuklardan zaten uzak durun.